خرید زندگی
سلطانیان مطرح كرد؛

ازدواج مانع تحصیل در مدرسه نیست

ازدواج مانع تحصیل در مدرسه نیست

به گزارش خرید زندگی، مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری اظهار داشت: این که اگر دانش آموزی ازدواج کرد حتما باید از مدرسه جدا شود برداشت اشتباه و غلطی است که متأسفانه در بعضی از مدارس و خانواده ها وجود دارد.



به گزارش خرید زندگی به نقل از مهر، یکی از مباحثی که همزمان با شروع سال تحصیلی در نظام آموزشی حائز اهمیت است؛ مبحث جداماندگان از تحصیل و نوجوانانی است که به علل مختلف از ادامه تحصیل در مقطع متوسطه سر باز می زنند.
اشتغال و ازدواج نوجوانان و نبود مدارس متوسطه در بعضی مناطق روستایی و محروم سبب شده است تا درصدی از دانش آموزان با اتمام درس در دوره ابتدایی و یا متوسطه اول، تحصیل خویش را ادامه ندهند.
عباس سلطانیان مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری معاونت آموزش متوسطه آموزش و پرورش، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طبق برنامه درسی ملی، حضور مشاور در عرضه خدمات راهنمایی و مشاوره از اول ابتدایی تا پایان متوسطه الزامی است.
یعنی مشاور فقط در ارتباط با دوره متوسطه و هدایت تحصیلی نیست، فرایند هدایت تحصیلی و انتخاب شاخه و رشته فرآیندی است که ابتدا و انتهای آن در کل دوران تحصیل دانش آموز جریان دارد.
اگر این درک ایجاد شود که در کل دوران تحصیل ما نیازمند مشاوره تحصیلی، تربیتی و شغلی به دانش آموزان هستیم؛ مطابق نظام جامع مشاوره و هدایت تحصیلی حدود ۴۹ هزار مشاور نیاز خواهیم داشت.
وی ضمن اشاره به لزوم جذب نیروی مشاور برای مدارس اظهار داشت: به علت کمبود نیروی مشاور، هم اکنون فرآیند هدایت تحصیلی دانش آموزان در دوره اول متوسطه و به صورت خاص در پایه نهم صورت می گیرد.


سلطانیان با اشاره به اینکه کانون اصلی عرضه خدمات مشاوره ای هم اکنون دوره اول متوسطه است، اظهار داشت: هم اکنون حدود ۱۳۶۰۰ مشاور درحال خدمت هستند؛ بخشی از این مشاوران در دوره دوم متوسطه و تعداد اندکی هم در دوره ابتدایی خدمت می کنند. بنابراین اگر بخواهیم به صورت آرمانی نگاه نماییم فاصله بسیار زیادی با نیازهای ما وجود دارد.
مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری اضافه کرد: در این سال ها هم از راه دانشگاه فرهنگیان و هم از راه ماده ۲۸ سعی شده است تا ما بتوانیم مشاوران بیشتری را جذب نماییم. در آزمون استخدامی آموزگاری و دبیری حداقل در دوره دوم متوسطه ۲۸ هزار نفر را از راه ماده ۲۸ برای سال تحصیلی جاری جذب خواهیم کرد.
سلطانیان ضمن اشاره به رصد دقیق میزان بازماندگان از تحصیل اظهار داشت: آن چه که هم اکنون انجام دادیم این بوده است که دسترسی مناسبی را در سامانه سیدا برای مدیران ایجاد کردیم که مدیر مدرسه لازم نباشد به صورت موردی پرونده دانش آموزانش را بررسی کند.
مدیر مدرسه می تواند آمار و اطلاعات دانش آموزانی را که سال قبل در مدرسه حضور داشتند، درس خواندند و سال جاری در هیچیک از مدارس داخل یا خارج از کشور ثبت نام نکردند مشخص کنند و ضمن تماس آنان علت عدم رجوع آنان مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه به استناد آیین نامه ها مدیر می تواند مداخلاتی برای بازگشت و جذب بازماندگان از تحصیل داشته باشد؛ تصریح کرد: در بعضی از زمان ها مدیر باید صرفا گزارش دهد برای مثال دانش آموزانی هستند که علت عدم حضور آنان اشتغال به کار است و برای امرار معاش و تأمین زندگی قادر به ادامه تحصیل نیستند؛ مدیر باید این مورد را به اداره آموزش و پرورش گزارش کند یا از راه بهزیستی و نهادهایی که می توانند کمک کنند و یا خیرین به این موضوعات ورود پیدا کند، تا ضمن مرتفع ساختن مشکل فرد، وی بتواند در مدرسه حضور یابد.
در دوره متوسطه دوم پوشش تحصیلی ۷۹.۹۸‬ درصد است. یعنی از مجموع ۱۰۰ درصد دانش آموزان لازم التعلیم که باید در دوره متوسطه دوم حضور داشته باشند ۷۹.۹۸ درصد حضور دارند. ‬
سلطانیان عامل دیگر ترک تحصیل را ازدواج دانش آموزان دانست و اظهار داشت: بعضی از دانش آموزان هم به علت ازدواج فکر می کنند دیگر نمی توانند ادامه تحصیل دهند و باید ترک تحصیل کنند؛ در صورتیکه شورایعالی آموزش و پرورش در ماده ۶۹ آیین نامه اجرایی مدارس راه را برای ادامه تحصیل دانش آموزان مشخص کرده است.
مطابق این ماده این دانش آموزان می تواند در مدرسه در کنار سایر دانش آموزان با رعایت مسائل اخلاقی و تربیتی ادامه تحصیل دهند، و یا به مدارس بزرگسالان رجوع و در آن مدارس تحصیل نمایند.
اینکه اگر دانش آموزی متأهل شد و ازدواج کرد حتما باید از مدرسه جدا شود یک برداشت اشتباه و غلطی است که متأسفانه در بعضی از مدارس و خانواده ها وجود دارد و ما سعی کردیم که این مورد را برای همه افراد روشن نماییم.
علت ترک تحصیل دانش آموزان بسیار متنوع است
سلطانیان با اشاره به اینکه علت ترک تحصیل بسیار متنوع است؛ اظهار داشت: در استان ها علل مختلفی برای ترک تحصیل وجود دارد. در دوره متوسطه دوم پوشش تحصیلی ۹۸/‏۷۹‬ درصد است. یعنی از مجموع ۱۰۰ درصد دانش آموزان لازم التعلیم که باید در دوره متوسطه دوم حضور داشته باشند ۷۹.۹۸ درصد حضور دارند.‬
مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری اضافه کرد: مابقی آنان به دو دسته تقسیم می شوند یا دانش آموزانی هستند که بنا به علل مختلف در دوره قبلی یعنی دوره متوسطه اول با کبر سن حضور دارند و یا افرادی هستند که در سنوات قبل ترک تحصیل کردند و اگر برای سال جاری بخواهیم آنان را به مدرسه بازگردانیم آخرین مدرک تحصیلی آنان متناسب با دوره های ما نیست.
به عنوان مثال سن لازم التعلیم در دوره دوم متوسطه ۱۵ تا ۱۷ سال تمام است اما مدرک تحصیلی برخی از بازماندگان از تحصیل در ارتباط با دوره ابتدایی یا اول متوسطه است و بنابراین چنین فردی را نمی توانیم در دوره دوم متوسطه ثبت نام نماییم و این فرد باید از راه نهضت سوادآموزی و مدارس بزرگسالان در دوره اول ادامه تحصیل دهد.



وی ضمن اشاره به طرح شهید محمودوند اظهار داشت: ما در طرح شهید محمودوند درحال انجام همین اقدامات هستیم و ضمن شناسایی و رصد دقیق دانش آموزان بازمانده از تحصیل، تمرکز ویژه خویش را بر دانش آموزان ترک تحصیلی گذاشتیم؛ یعنی همان کسانی که سال قبل محصل بودند و سال جاری فعلا در مدرسه ثبت نام نکردند. این ها افرادی هستند که بیشتر باید به آنها دقت کنیم تا مانع از ترک تحصیل دائمی آنان شویم.
سلطانیان اضافه کرد: سال جاری به صورت جدی با مدیران مدارس گفت و گو کردیم تا فرایند ثبت نام دانش آموزان و پیگیری مسائل بازماندگان از تحصیل خویش را به مهر ماه و آبان ماه موکول نکنند.
یعنی تمام تلاش خویش را معطوف به نوجوانانی کردیم که سال قبل در مدرسه بودند و سال جاری فعلا در مدارس ثبت نام نکردند تا این افراد را به مدارس بازگردانیم و فعلا توجه ما ترک تحصیلی های دوره متوسطه است. دانش آموزانی که سال قبل در دوره متوسطه محصل بودند و سال جاری در دوره متوسط حضور ندارند.


منبع:

1402/07/09
08:54:08
5.0 / 5
366
تگهای خبر: آموزش , بهزیستی , خانواده , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
خرید زندگی