خرید زندگی
معاون سازمان امور اجتماعی كشور خبر داد

لغو مجوز ۱۷ سمن از ۹۱ تابحال

لغو مجوز ۱۷ سمن از ۹۱ تابحال

خرید زندگی: معاون مشاركت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی كشور از لغو ۱۷ مجوز سازمان های مردم نهاد از سال ۹۱ تابحال آگاهی داد.



به گزارش خرید زندگی به نقل از ایسنا، كمال اكبری در نشست خبری امروز (چهارشنبه) در تشریح روند نمایش مجوز سازمان های مردم نهاد، اظهار داشت: سازمان های مردم نهاد از پایه های اساسی توسعه پایدار كشور محسوب می شوند. بر این اساس می توان گام های موثری با بهره گیری از توان این سازمان ها در توسعه پایدار كشور برداشت.

وی اضافه كرد: وزارت كشور برای تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در حوزه مشاركت های اجتماعی، حمایت هایی را از سازمان های مردم نهاد در دو بخش حمایت های معنوی و قانونی جهت احداث بسترهای مناسب برای فعالیت آسان آنها و همین طور در وجه دوم نظارت بر سازمان های مردم نهاد برای همكاری هر چه بهتر مردم با این سازمان ها انجام می دهد.

معاون سازمان امور اجتماعی كشور در ادامه اشاره كرد: نقش سازمان های مردم نهاد مداخله گری اجتماعی و كمك به نهادهای دولتی خصوصاً در حوزه اجتماعی است. بر همین مبنا این سازمان ها با مشاركت در طرح های كشور كه از راه استانداری ها به آنها واگذار می شود، نقش خودرا ایفا می كنند. در پارسال ۴۵۰ تشكل بیشتر از ۵۲۲ طرح را انجام دادند.

وی اشاره كرد: موسسات متعددی در زمینه های اجتماعی فعالیت می نمایند، اما از دغدغه های مهم ما فعالیت سازمان های مردم نهاد در حوزه جوانان است كه توافقنامه مشترك میان وزارت كشور و جوانان در این حوزه به امضا رسیده است و دستورالعمل آن باز تدوین شد و به تمامی استانداری ها ابلاغ گردید تا در امتداد فعالیت های اجتماعی جوانان حركت كنند. تسهیل روند صدور پروانه برای سازمان های مردم نهاد جوانان در دستور كار قرار دارد.

وی با اشاره به این كه از ابتدای امسال ۳۰ جلسه هیات نظارت تشكیل شده است، بیان كرد: امسال در هشت ماهه نخست سال ۲۳۸۸ تقاضا در كشور برای احداث سازمان های مردم نهاد و موسسات واصل شده است كه از این میان ۸۷۱ درخواست تایید و ۸۸۴ درخواست در حال ویرایش است. تابحال ۱۴۴ مجوز صادر گردیده است و بیشتر از ۷۰۰ مجوز باز در حال انجام امور برای صدور است. تلاش ما بر این بوده است كه جلسات هیات نظارت به صورت هفته ای تشكیل و تقاضایی بدون بررسی نداشته باشیم. بر همین مبنا هر تقاضا بیشتر از ۱۰ روز در نوبت بررسی هیات نظارت قرار نمی گیرد.

معاون مشاركت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی كشور، افزود: بعضی از موسسات عملكرد خوبی نداشتند و یا منافع مردم را رعایت نكرده اند. این موسسات ابتدا تذكر شفاهی و سسپس تذكر كتبی و در مرحله بعد هیات نظارت دعوت و سپس آن توقف موقت پروانه آنها انجام میگردد و در مرحله آخر باز توقف دائم و معرفی آنها به مراجع قضایی برای لغو پروانه صورت می گیرد. در سال ۹۷ تابحال سه لغو مجوز كامل انجام شده است و در سال ۹۶ باز هفت لغو مجوز انجام شده است.

اكبری در بخش دیگری از صحبت های خود افزود: برخی سازمان های مردم نهاد متاسفانه علیرغم لغو مجوزشان به فعالیت خود ادامه می دهند. برای مثال انجمن خیریه پشتیبانی از بیماران كلیوی در سال ۹۳ لغو مجوز شدند اما گزارشاتی به ما رسیده است كه در بعضی از نقاط افراد تشویق شدند كه در این انجمن فعالیت كنند و حتی پولی از مردم برای این انجمن جمع آوری شده است كه این كار قانونی نیست. شهروندان باید برای شناسایی این موسسات به پرتال وزارت كشور مراجعه نموده و از آنها اعتبارنامه بخواهند و بعدا با این موسسات همكاری كنند.

معاون مشاركت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی كشور در ادامه با اشاره به این كه اگر موسسه ای مجوز داشته باشد در صورت تخلف می توان تخلفات آنها را با سرعتی بیشتر و از راه هیات نظارت رسیدگی كرد، اظهار داشت: اگر موسسه ای مجوز نداشته باشد باید از راه دستگاه قضایی نسبت به تخلف آنها اقدام گردد. شهروندان می توانند برای اطلاع از روند عملكرد و پروانه موسسات و سازمان های مردم نهاد با شماره ۸۸۹۵۰۰۱۷ الی ۱۸ تماس حاصل نمایند. این شماره پاسخگوی افراد درباب سازمان های مردم نهاد ملی است و در سطح شهرستان ها باز مردم می توانند با فرمانداری ها با این امر تماس حاصل نمایند.

وی در بخش پایانی صحبت های خود با اشاره به لغو مجوز ۱۷ سازمان مردم نهاد از سال ۹۱ تابحال آگاهی داد و اظهار داشت: بی شك اگر سازمان های مردم نهاد فعالیتی نداشته باشند، پروانه آنها لغو خواهد شد.




1397/09/14
14:34:24
5.0 / 5
5621
تگهای خبر: اجتماعی , خیریه , دولت , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
خرید زندگی