خرید زندگی

دكل های مخابراتی برای سلامت مضرند؟

دكل های مخابراتی برای سلامت مضرند؟

به گزارش خرید زندگی از سالیان گذشته با افزایش تعداد دكل های مخابراتی در سطح شهر همواره یكی از موضوعات مورد بحث تاثیرات امواج ساتع شده از آنها بر سلامت مردم بوده است؛ موضوعی كه هر از چندگاهی بازار شایعات پیرامون آن داغ می شود و برخی با اظهار نظرهای غیركارشناسانه به نگرانی مردم دامن می زنند. اما سوال اصلی اینجاست كه آیا امواج رادیویی ساتع شده از دكل های مخابراتی سطح شهر می تواند سلامت مردم را به خطر بیاندازد؟


به گزارش خرید زندگی به نقل از ایسنا، مبحث اثرات دكل های مخابراتی برای سلامت انسان ها مدت هاست كه مطرح است و اظهار نظرها در این میان گاها ضد و نقیض است. برخی در حالی از مضرات احتمالی اشعه ها و پرتوهای ساتع شده از دكل های مخابراتی سخن می گویند كه مسئولین شركت های مخابراتی قویا این احتمالات را رد كرده و مدعی می شوند در هیچ موردی شدت پرتو رادیویی ناشی از آنتن های BTS اندازه گیری شده نه فقط از حد پرتوگیری مردم برپایه استاندارد ملی بیشتر نبوده است، بلكه در اغلب موارد از یك صدم این حد هم كمتر بوده است.
از طرفی رئیس كمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در انتقاد از اپراتورهای تلفن همراه به دلیل آنچه كه عدم استفاده از تمام ظرفیت های موجود فیبر نوری در شهر تهران خواند، به آلودگی بصری و مضرات احتمالی دكل های مخابراتی در سطح شهر اشاره نموده است.
مبحث نگران كننده بعدی اما اجاره حیات ساختمان های مسكونی و یا پشت بام خانه ها به مبالغی قابل توجه برای نصب دكل های مخابراتی از جانب اپراتورهای تلفن همراه بود؛ كه با داغ شدن بحث های مربوط به خطرناك بودن این دكل ها، نهادهای شهری و متولیان سلامت بیشتر از گذشته روی نصب بی رویه آنها حساس شدند، تا جایی كه شورای شهر تهران در اردیبهشت ماه ۹۱ قانونی به نام« ساماندهی دكل ها، آنتن ها و ایستگاه های ارتباط رادیویی در شهر تهران» تصویب كرد و در آن دستور به توقف نصب دكل ها بر پشت بام ساختمان ها داد.
این درحالی است كه ناهید خداكرمی، عضو كمیته سلامت شورای شهر تهران دی ماه ۹۷ خبر از تعداد بالای دكل های غیراستاندارد در سطح شهر تهران را داد و اظهار داشت: «از ۲۷۰۰ دكل نصب شده در شهر تهران، ۷۵۹ دكل غیراستاندارد است»
بر همین اساس، ماده هجدهم برنامه پنج ساله سوم شهر تهران در دی ماه سال ۹۷، شهرداری تهران را موظف می كند نسبت به ساماندهی و رعایت حریم دكل های رادیویی و مخابراتی اقداماتی همچون همكاری در تكمیل و اجرای پروژه شبكه ایستگاه های پایدار برای ارتباطات رادیویی، به روز رسانی طرح مكان یابی به منظور كاهش آلودگی الكترومغناطیسی و بصری را در دستور كار قرار دهند.
به تازگی هم معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران حفظ سلامت شهروندان را مهم ترین اولویتی معرفی كرده كه در صدور مجوز نصب دكل های مخابراتی و رادیویی پایتخت اهمیت دارد و خاطرنشان كرده است: « درحال حاضر ۱۰ هزار دكل مخابراتی در شهر تهران وجود دارد كه این دكل های مخابراتی باید یك حریم ایمنی مشخص داشته باشند؛ نباید اجازه داد در مجاورت فضاهای حساس مانند مدرسه یا بیمارستان این دكل ها نصب شوند.»
نظر وزارت بهداشت درباره تاثیر دكل های مخابراتی بر سلامت در همین راستا مهندس علی گورانی_مدیر برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت در گفتگو با ایسنا، ضمن بیان اینكه صحبت پیرامون این موضوع، كلی و جامع است، اظهار داشت: همانگونه كه كسی نمی تواند منكر شود آتش خطرناك می باشد، در مورد پرتوها و تشعشعات انتشار یافته از دكل های مخابراتی هم نمی توانیم بگوییم به صورت محض بی خطر هستند اما، نكته قابل توجه آن است كه انسان در چه فاصله ای از آتش قرار گرفته باشد و چگونه با آن كار كند. بدیهی است نزدیكی زیاد و یا برخورد مستقیم با آن برای انسان مضراتی دارد.
وی با اشاره به اینكه مقدار اثرگذاری تشعشات انتشار یافته از آنتن ها و دكل های مخابراتی باید در محدوده مجاز تعیین شده قرار گیرد و بیشتر از استاندارد ملی نباشد، خاطرنشان كرد: استاندارد ملی تحت عنوان پرتوهای غیر یون ساز_حدود پرتوگیری نام گذاری می شود. این تشعشات رادیویی و تلفنی جزو پرتوهای غیریون ساز و كم انرژی هستند. انرژی كه از این سیستم ها دریافت می نماییم فارغ از اینكه دكل مخابراتی در چه فاصله ای از ما قرار گرفته باشد، بر حسب میزان چگالی اندازه گیری می شود؛ یعنی مقدار انرژی كه به سطح بدن شما تابیده می شود. حد مجاز دریافت انرژی از این پرتوهای غیر یون ساز از نظر چگالی انرژی، برای هر سانتی متر مربع از پوست بدن انسان تا ۰/۴۵ میلی وات بر سانتی متر مربع مجاز است. از نظر شدت میدان الكتریكی هم حد مجاز ایجاد میدان الكتریكی تا ۲۸ ولت به متر در نظر گرفته شده است.
مدیر برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت در ادامه تصریح كرد: همواره میزان اثرگذاری این تشعشعات، بسیار پایین تر از میزان یاد شده است و تابحال هیچ موردی تخلف از حد یاد شده گزارش نشده است.
تاثیرات روانی دكل های مخابراتی را جدی بگیرید وی نگرانی مردم از حضور این آنتن ها در محیط زندگی خویش را یكی از مهم ترین عوارض دكل های مخابراتی معرفی نمود و اظهار داشت: صدمه روانی یكی از مهم ترین مواردی است كه این دكل ها در تمام دنیا همچون ایران ایجاد می كنند كه در نهایت می تواند سبب صدمه جسمی شود. مردم از این آنتن ها كه نزدیك خانه هایشان نصب می شود، می ترسند. با عنایت به این مورد باید تا جایی كه امكان دارد شیوه هایی را به كار گرفت كه مردم این دكل ها را نبینند. تجمیع و استتار آنتن های تلفن همراه یكی از اقداماتی است كه می تواند در كاهش نگرانی مردم در این زمینه موثر باشد. در این بین بعضی از افراد بدون داشتن تخصص كافی با اهداف نامشخص مبادرت به مشوش كردن فضا می كنند تا به ترس مردم از این تشعشعات دامن بزنند.
وی ادامه داد: باید شبكه های سنجش آنلاین امواج رادیویی راه اندازی شود تا مردم فكر نكنند آمار و داده هایی كه اعلام می شود دروغ است و به قول افراد غیركارشناس اهمیت دهند. در تهران این شرایط فراهم شده و حدود ۷۰ ایستگاه سنجش امواج رادیویی به راه افتاده است.
گورانی در ادامه به عدم مدیریت بصری در سطح شهر انتقاد نمود و اظهار داشت: باید به سمتی برویم كه آنتن ها و دكل های كوچك مقیاس استفاده نماییم. ترسی كه مردم از یك مودم اینترنتی ساده و كوچك در خانه هایشان دارند به مراتب كم تر از ترسی است كه نسبت به دكل های مخابراتی بزرگ و بلند مرتبه دارند.
وی وزارت بهداشت را متولی امر سلامت مردم دانست و اظهار نمود: ما متولی سلامت تشعشعات نیستیم اما، هر عاملی كه سلامت مردم را تهدید كند مداخلات وزارت بهداشت آغاز خواهد شد. یكی از اشكالات ما محل نصب و استقامت سازه ها است كه گاهی خانه های فرسوده هم برای این كار انتخاب می شوند. علاوه بر این باید موارد ایمنی عمومی مانند برق گرفتگی و دسترسی مردم به دكل ها نیر وجود دارد كه اگر تهدیدی برای سلامت مردم شود به آن رسیدگی می نماییم.



1398/07/03
20:34:09
5.0 / 5
4579
تگهای خبر: بهداشت , خدمات , زندگی , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
خرید زندگی