خرید زندگی

زندگی سایه وار موش ها، گریبانگیر كلانشهرهای جهان

زندگی سایه وار موش ها، گریبانگیر كلانشهرهای جهان

خرید زندگی: زندگی سایه وار موش ها در شهرها امروزه به حدی وسعت یافته كه تقریباً در هر جایی كه مردم زندگی می كنند، موش ها نیز زندگی می كنند؛ زندگی این موش ها كه در زیر زمین در خیلی از شهرهای بزرگ جهان گسترده است، عموما در شب ها پررنگ تر می شود.


به گزارش خرید زندگی به نقل از ایسنا، پیشینه زندگی مشترک موش ها با انسان ها به هزاران سال قبل بازمی گردد اما این حیوانات گریزان و گاه پرخاشگر شاید به خاطر خطرات احتمالی سلامتی که ایجاد می کنند، بیشتر شناخته شده باشند.
این جوندگان موذی به سبب شیوع طاعون و "مرگ سیاه" که در قرن چهاردهم میلادی اروپا را فرا گرفت و منجر به مرگ یک سوم از مردم اروپا شد، بسیار بدنام اند. حالا با گذشت قرن ها موش ها که در تمام مناطق شهری حضور دارند، هنوز هم می توانند عفونت هایی مانند سالمونلا و لپتوسپیروز (تب شالیزار) را شیوع دهند.
هم اکنون شهرهای بزرگ و کوچک بسیاری در سراسر جهان هستند که با معضل موش های شهری دست و پنجه نرم می کنند. در ادامه فهرستی کوتاه از برخی کلانشهرهای دنیا که با این معضل مواجه بوده و برای دور نگه داشتن این حیوانات موذی سال هاست در تلاش اند آورده شده است:
هنگ کنگ، چین:
جمعیت موش ها در شهر هنگ کنگ خصوصاً بعد از یک گرمای زودرس و طولانی مدت در سال قبل میلادی (۲۰۱۸) که موج تولید مثل را در این جانوران برانگیخت، افزایش یافته است.
قسمت بدتر این مشکل آن است که موش ها راه خودرا به قسمت های مرتفع تر شهری نیز یافته و محل زندگی خودرا به زیر سطح شهر محدود نکرده اند، بطوریکه گزارش هایی از مشاهده این موجودات در طبقات پنجم و ششم ساختمان های شهر نیز دریافت شده است.
این معضل به حدی وخیم شده که خدمات کنترل آفات در سراسر این شهر طی ماه های پایانی سال ۲۰۱۸ میلادی شاهد رشد دو رقمی تقاضا بوده است.
نیویورک، ایالات متحده آمریکا:
بااینکه گفته های زیادی در خصوص وجود هشت میلیون سَر (واحد شمارش جوندگان) موش در نیویورک، معادل هشت میلیون نفر جمعیت این شهر وجود دارد اما مطالعات معتبر اخیرف جمعیت موش های نیویورک را نزدیک به دو میلیون سر تخمین زده است که هنوز هم تعداد بسیار زیادی برای یک شهر شمرده می شود.
تصور می شود از میان پنج بخش نیویورک، بروکلین بدترین وضعیت را دارد. در سال ۲۰۰۷ میلادی مقامات نیویورک با آزادسازی تعدادی صاریغ به پارک های عمومی شهر، امید داشتند که این جانوران موش ها را خورده و به حل این معضل کمک کنند. اما موش ها بر شکارچیان احتمالی خود پیشی گرفته و صاریغ ها نیز بجای شکار موش ها به درخت های میوه و زباله ها هجوم آوردند. در مدتی کوتاه صاریغ ها خود به معضلی جداگانه تبدیل شدند که به باغ ها، سگ های کوچک و کودکان حمله ور می شوند. صاریغ یا ساریگ به گروهی از کیسه داران گفته می شود که انواع مختلف آنها جثه هایی به اندازه موش تا گربه دارند.
شیکاگو، ایالات متحده آمریکا:
موش ها بااینکه از دست صاریغ های نیویورک فرار کردند اما این جانداران قادر به فرار از آرواره های گرسنه کایوت ها در شیکاگو نبوده اند. برآوردها حاکی از آنست که شهر بادخیز شیکاگو در بین شهرهای سراسر ایالات متحده بدترین شرایط را از نظر موش های شهری دارد. اما آزادسازی هزاران کایوت در خیابان های این شهر از سال ۲۰۰۰ میلادی تا حد زیادی به حل این معضل کمک کرده است.
بااینکه آزادسازی این حیوانات در سطح شهر قسمتی از پروژه تحقیقاتی بوده است که برای درک رفتار کایوت ها در محیط های شهری طراحی شده بود اما باتوجه به این که موش ها در رژیم غذایی کایوت ها جا دارند، معضل این جانوران موذی در شیکاگو تا حدی فروکش کرده است.
کایوتی یا کایوت یا گرگ صحرایی آمریکای شمالی با نام علمی: Canis latrans پستانداری از راستهٔ گوشت خواران و ردهٔ سگ سانان است.
ممکنست بسیاری تصور کنند پرسه زدن کایوت ها در سطح شهر خطر بسیاری برای شهروندان به همراه داشته باشد اما جالب است بدانید از شروع اجرای این پروژه تابحال هیچ گزارشی در خصوص حمله این حیوانات به انسان ها دریافت نشده است. این در حالیست که گزارش های بسیاری در خصوص هجوم و حمله موش ها به انسان ها خصوصاً به کودکان وجود داشته است.
پاریس، فرانسه:
در قرن چهاردهم میلادی، تقریباً نیمی از جمعیت پاریس به سبب شیوع طاعون خیارکی ناشی از گازگرفتگی توسط موش های آلوده به آن از بین رفتند. طاعون تا قرن هجدهم میلادی از بین رفت اما موش ها هنوز در پاریس زندگی می کنند.
امروزه شمار جمعیت موش های پاریس حدود هشت میلیون سر، حدود چهار برابر جمعیت انسان های این شهر برآورد شده است. معضل موش های شهری در پاریس به حدی وخیم است که هر سال در بهار مقامات شهری به مدت دو ماه تمام توان خودرا برای مقابله با آنها به کار می گیرند.
هر سال در این زمان تیم های دفع آفات شهری تحت کمپینی با عنوان "خدمات اقدام بهداشتی و سلامتی شهری" پارک ها و فضاهای عمومی شهر را در جست وجوی موش ها زیر پا گذاشته و مقابله با موش ها در فضاهای خصوصی نیز طبق خواسته شهروندان و با کمک پلیس صورت می گیرد.
دستورالعمل های مربوط به دفع زباله ها و استفاده از سطل های زباله به شکل گسترده ای در این شهر انتشار یافته و پاریسی هایی که از این دستورالعمل ها سرپیچی کنند با جریمه هایی به مبلغ بیش از ۴۵۰ یورو (۵۲۵ دلار آمریکا) روبه رو می شوند. شهروندان حتی تشویق به گزارش چنین تخلفاتی از طرف افرادی می شوند که منجر به افزایش جمعیت موش های شهری خواهد شد.
شانگهای، چین:
پاریس تنها شهری نیست که در فصل بهار شهروندان خودرا به پاکسازی شهر و دفع جانوران موذی تشویق می کند. در شانگهای نیز مقامات بهداشتی و درمانی شهر یک کمپین بهاری دفع موش را به امید محدود کردن افزایش جمعیت موش ها در فصل اوج تولیدمثل شان برگزار می کنند.
تیم های چند صدنفری برای آموزش شهروندان، تله گذاری و انتشار سموم در تمامی مناطق این ابرشهر مستقر می شوند. این تلاش بااینکه در مقیاسی بزرگ صورت می گیرد اما باتوجه به جمعیت ده ها میلیونیِ موش ها در شانگهای دست یافتن به موفقیتی سریع برای مقامات بسیار بعید است. با این وجود تلاش مقامات و ساکنان برای دفع این جانوران موذی سال هاست که ادامه داشته است.
اِدینبرا، اسکاتلند:
گاهی اوقات بهترین راه برای مقابله با جانوران موذی کشتن آنها نیست، بلکه جلوگیری از تولیدمثل آن هاست.
برمبنای اعلام نشنال جئوگرافیک یک جفت موش بالغ می توانند با احتساب تولیدمثل فرزندان خود به اندازه ای تولیدمثل داشته باشند که طی یک سال جمعیتی بیش از ۱۵ هزار سر موش ایجاد کنند.
نیویورک و برخی دیگر از شهرها آزمایش "کنترل تولیدمثل موش" را آغاز نموده اند که طی آن با بهره گیری از نوعی سم بجای کشتن موش ها، نرها را عقیم کرده و موجب نازایی ماده ها می شود. حالا پژوهشگران دانشگاه "اِدینبرا" از اجرای برنامه هایی برای پیش گیری از تولیدمثل موش ها یک قدم جلوتر از این آزمایش پرده برداشته اند.
دانشمندان ممکنست با بهره گیری از فناوری ویرایش ژن معروف به Crispr قادر به ایجاد موش هایی بدون ژن باروری باشند. اگر این موش ها به جمعیت عمومی بیش از ۱۰ میلیونی موش های بریتانیا وارد شوند، این جمعیت می تواند به طرز شایان توجهی در چند نسل سقوط کند. البته نتیجه دادن این راهکار ممکنست چندین سال به طول بیانجامد.
منابع: ۱ - ۲



منبع:

1399/03/05
13:51:02
5.0 / 5
2757
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , پلیس , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
خرید زندگی