خرید زندگی
تاج بخش:

خشك سالی امنیت غذایی را مورد تهدید قرار می دهد

خشك سالی امنیت غذایی را مورد تهدید قرار می دهد

به گزارش خرید زندگی رئیس سازمان هواشناسی كشور با اشاره به نتایج تغییر اقلیم اظهار داشت: خشكسالی امنیت غذایی كشورها را مورد تهدید قرار می دهد.



به گزارش خرید زندگی به نقل از مهر، سحر تاج بخش رئیس سازمان هواشناسی كشور در ششمین كنفرانس بین المللی منطقه ای تغییر اقلیم اظهار داشت: تغییر اقلیم امروز جزو مسائل امنیتی كشور ما شمرده می شود. اتفاقی كه در اقلیم افتاده بروز رخدادهای حدی را افزایش داده است. یكی از اساسی ترین موارد تأثیرگذار بر تغییر اقلیم، حمل و نقل است و حمل و نقل هوایی یكی از پروژه هایی است كه نقشی بسیار تأثیرگذار در تولید گازهای گلخانه ای و دی اكسید كربن دارد.
تاج بخش اضافه كرد: امروز مسائل در رابطه با تغییر اقلیم و رخداد پدیده های حدی جزو پرمخاطره ترین مسائل اقتصادی دنیا است. ۴.۵ میلیارد نفر در دنیا متأثر از مخاطرات طبیعی هستند كه ۹۶ درصد از آن متأثر از پدیده های مربوط به هوا است.
وی اشاره كرد: رویدادهای همراه با تلفات و خسارات از ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۸ در دنیا روند رو به افزایش داشته است. اساساً اتفاقی كه به رویداد پدیده های حدی منجر شده، گرمایش زمین است كه خصوصاً در ماه های دسامبر، ژانویه و فوریه افزایش دمای زمین در عرض های شمالی، منجر به تغییر روند بارش در جهان شده است. قسمت هایی از خاورمیانه و بخش های بزرگی از شمال افریقا متأثر از خشكسالی است كه تأثیر آن روی كاهش تولید ناخالص داخلی (جی دی پی) كاملاً محسوس است.
رئیس سازمان هواشناسی اشاره كرد: چنانچه این روند گرمایش ادامه داشته باشد ناامنی غذایی در كشورها را به دنبال خواهد داشت كه خاورمیانه و شمال آفریقا جز متأثرترین مناطق از خشكسالی به شمار می روند.
وی اظهار داشت: هشدارهای مربوط به افزایش سه درجه ای دمای زمین به معنای آن است كه بخش اعظم این كشورها گرفتار ناامنی غذایی خواهند شد. اگر به سمت دو درجه سانتیگراد افزایش دما برویم، روند طوفان های حاره ای در كل دنیا بیشتر می شود. اثر دیگر افزایش تراز دریا است كه برای كشورهایی كه تجمع جمعیت و ساحل دارند، مشكل بزرگی شمرده می شود.
تاج بخش گفت: از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۸ انتشار دی اكسید كربن جهش چشمگیری داشته و مخاطرات اقلیمی با ادامه این روند، افزایش خواهد داشت. امواج گرمایی هم از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ افزایش محسوس داشته و نقش حمل و نقل در این مساله ۱۴ درصد است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه كرد: در حوزه حمل و نقل منابع سوخت مختلفی دخالت دارد كه بخشی مربوط به حمل و نقل زمینی است و حدود ۱۰ اگزاژول مربوط به حمل و نقل هوایی است.
وی افزود: در سالهای اخیر ۳۰ هزار كیلومتر مسیر هوایی جدید در فضای ایران به وجود آمده و طول مسیرهای هوایی ما از ۶۰ هزار كیلومتر به ۹۴ هزار كیلومتر افزایش یافته و منجر به كوتاه شدن مسیرها شده است. برای مثال پرواز بندرعباس به تبریز در راه قدیم ۱۲۱ دقیقه زمان می برد و ۹۷۰ مایل بود كه حالا در راه تازه به ۱۰۴ دقیقه زمان و ۸۳۶ مایل كوتاه شده است كه منجر به كاهش مصرف سوخت و كاهش تولید گازهای گلخانه ای می شود و فقط در همین مسیر روزانه بیشتر از دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان صرفه جویی سوخت داریم.
تاج بخش اشاره كرد: مسیر دیگر كه از شمال غرب كشور ما در آلرام به خلیج فارس شكل گرفته ۲۸۱ مایل و ۲۸ دقیقه كوتاه شده است. ۷۰ درصد پروازهای عبوری از اروپا به كشورهای حاشیه خلیج فارس از این مسیر عبور می كند. با در نظر داشتن میانگین مصرف سوخت برای هر پرواز شاهد كاهش مصرف سه هزار و ۷۰۰ كیلوگرم سوخت برای هر پرواز و برای ۷۰۰ پرواز عبوری بیشتر از دو میلیون و ۶۱۳ هزار كیلوگرم كاهش مصرف سوخت خواهیم داشت كه هفت میلیارد تومان در روز كاهش هزینه و بیشتر از هفت هزار تن در روز كاهش انتشار گازهای گلخانه ای را به دنبال دارد.
رئیس سازمان هواشناسی درانتها اشاره كرد: با تبدیل فضای كشور به شاهراه هوایی در قالب توسعه پایدار، رونق اقتصادی و محیط زیستی می توانیم حركتمان را به سمت حمل و نقل سبز گسترش دهیم.


منبع:

1398/08/27
13:28:28
5.0 / 5
4354
تگهای خبر: امنیت , تولید , سازمان , مال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
خرید زندگی