مجید فراهانی خبر داد:
حل معضل تاریخی شن چاله ها بزودی
رئیس كمیته بودجه شورای شهر تهران از اجرای ۱۳ پروژه برای ایمن سازی رودخانه كن و شن چاله ها اطلاع داد.
مجید فراهانی در گفتگو باایسنا، با اشاره به بازدیدش از شن چاله های منطقه ۱۸ اظهار داشت: یکی از بزرگترین شن چاله ها در منطقه ۱۸ حدفاصل بزرگراه فتح و آزادگان و در حریم رودخانه کن است.
وی با اشاره به اینکه مهم ترین کانال های آبی و مسیر شاهراه تهران رودخانه کن است، اضافه کرد: آب رودخانه کن در منطقه ۱۸ از سرچشمه های البرز و از بالای منطقه ۵ جمع آوری می شود و از منطقه ۱۸ عبور کرده که در نهایت از تهران خارج می شود و این در شرایطی است که رودخانه کن یکی از پر طغیان ترین رودخانه های سیلابی تهران است که در تاریخچه اش هم طغیان های عجیبی داشته است. همه تخریب پل کن را در چند سال پیش به یاد داریم که یکی از وحشتناک ترین طغیان ها بود.
عضو شورای شهر تهران اظهار داشت: مسیل این رودخانه قدیمی است ولی خطر اصلی مساله همجواری رودخانه کن در منطقه ۱۸ با شن چاله بزرگی است که بخش خصوصی دو سه دهه پیش از این مجموعه برای تولید سیمان برداشت کرده است اما متاسفانه دلسوزی چندانی وجود نداشته و این شن چاله ها تا نزدیکی حریم رودخانه جلو آمده اند تا جایی که فاصله میان شن چاله ها و بستر رودخانه کم و در بعضی فضاها تا ۱۰ متر می رسد.
فراهانی افزود: با عنایت به حجم آب این رودخانه به خصوص در ایام بارندگی، این خطر وجود دارد که حریم تخریب شود و آب در شن چاله ها بیفتد. آن طرف شن چاله ها انبوه سازی انجام شده و اگر آب در این شن چاله ها بیفتد نخستین جایی که تخریب می شود مجموعه سازه های اطراف است که پروژه بزرگی برای بحث ایمن سازی رودخانه کن تعریف شد که از بزرگراه فتح تا آزادگان مجموعا ۱۳ پروژه مشخص شده است.
به قول فراهانی، برای ایمن سازی این مجموعه آرام سازی سیلاب، جداره سازی، ایجاد لوله و ایجاد برخی سازه های بتنی تعریف شده است.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در کنار شن چاله ها، یکی از اشکالات منطقه ۱۸ فرونشست آب است و نباید بگونه ای باشد که جداره ها و کف بتنی برای ایمن سازی کار شود، اظهار داشت: تأثیر این کالبد بتنی را در مجموعه پارک نهج البلاغه دیدیم و بر این اساس باید بگونه ای ایمن شود تا آب نفوذ کند.
وی با اشاره به چالش های دیگر این منطقه اظهار داشت: مشکل دیگری که منطقه ۱۸ و حاشیه پایتخت دارد بحث فرونشست یا زلزله خاموش است، در عین حال که آب نباید تخریب کند، باید در زمین هم فرو رود و با مطالعات گوناگونی که در دنیا صورت گرفته پیشبینی شده، دیواره ها با گیاهی به نام وتیور پوشانده شود. این گیاه اجازه تخریب جداره را نمی دهد و کف هم می تواند آب را نفوذ دهد و مشکل فرونشست رفع می شود.
فراهانی با اشاره به هزینه ی پروژه های در دست اجرا اذعان کرد: پیشبینی ما این است که مجموعه ۱۳ پروژه ای که انجام می شود حدود ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد و ما در شورای پنجم ایمنی مردم را در اولویت خود قرار دادیم و تسریع کردیم تا این پروژه ها به جای ۳۳ ماه در مدت ۲۰ صورت گیرد. ازاین رو مشکل فرونشست منطقه ۱۸، مساله شن چاله ها و تخریب آن و طغیان از دیگر چالش ها است اما به جای اینکه آب را بعنوان مزاحم بخواهیم دفع نماییم به دنبال مدیریتش هستیم تا با همین آب مشکلات خویش را حل نماییم و چاره انجام این امر هم عنوان شد.
فراهانی با اشاره به اینکه طی صحبتی که با شرکت خاکریز آب داشتیم، پیشبینی شده حدود ۸۰ درصد این پروژه با بودجه غیر نقد و ۲۰ درصد با بودجه نقد انجام می شود تا مشکل تاریخی شن چاله ها رفع گردد، اظهار داشت: شن چاله ها در چهار دهه وجود داشته و منطقه در معرض خطر جدی است که به دنبال مدیریت آن هستیم.
منبع: خرید زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب